Dragi starši, dragi skrbniki!

 

S 1. 9. 2021 se prične novo šolsko leto. Želimo vas obvestiti o organizaciji in higienskih ukrepih, ki jih bomo uvedli v vrtcu (priporočila NIJZ in ZRSŠ ter MIZŠ), da v največji meri poskrbimo za preprečevanje okužb in ohranjanje zdravja otrok, vas in zaposlenih. Potrudili se bomo, da bo vstop v vrtec za otroke in vas čim manj stresen in da se bodo otroci v vrtcu počutili varno. Tudi vas pa prosimo za odgovorno ravnanje in upoštevanje higienskih priporočil za preprečevanje okužb, saj nam lahko varne pogoje uspe ustvariti le skupaj.

  • Zjutraj, ko pripeljete otroka v vrtec, upoštevajte navodila trenutnega hišnega reda (Higienska priporočila za otroke vrtca – NIJZ). Pošiljamo vam jih kot prilogo tega obvestila, izobešena so tudi na vhodnih vratih vrtca CSGM. V igralnici bo vašega otroka sprejela ena od vzgojiteljic iz skupine. Ob prihodu si bo ob pomoči vzgojiteljice umil roke z vodo in milom.
  • Jutranjega in popoldanskega združevanja še naprej ne bo, otroka oddate v njegovo matično igralnico, tja tudi pridete po njega.
  • Prosimo, da dosledno upoštevate uro sporočenega prihoda in odhoda otroka v vrtec. Vsako morebitno spremembo prihoda oz. odhoda otroka sporočajte sproti.
  • Govorilne ure in roditeljski sestanki bodo praviloma potekali na daljavo. O izjemah vas posebej obvestimo.
  • V kolikor bo otrok prihajal v vrtec z organiziranim prevozom, bo v času prevoza potreboval masko. Za masko naj ima s seboj vrečko, v katero jo bo po uporabi odložil.
  • Otroci v vrtec ne nosijo svojih igrač, razen izjemoma, vendar morajo v tem primeru igračo pustiti v vrtcu.

 

Če boste imeli kakršna koli vprašanja, se preko elektronske pošte ali telefona obrnite na svojo vzgojiteljico oz. pomočnico ravnatelja Tjašo Burja 040 302 494.

Hvala za razumevanje in prijazen pozdrav.

 

Vodstvo OE OŠ in vrtec CSGM

Maribor, 01. 09. 2021