Dragi starši, dragi skrbniki!

S 5.1.2021 se zopet odpirajo vrata našega vrtca. Želimo vas obvestiti o spremembah organizacije in higienskih ukrepih, ki jih bomo v tem času ponovnega odprtja zavoda uvedli, da v največji meri poskrbimo za preprečevanje okužb in ohranjanje zdravja otrok, vas in zaposlenih. Potrudili se bomo, da bo vstop v vrtec za otroke in vas čim manj stresen in da se bodo otroci v vrtcu počutili varno.

Tudi vas pa prosimo za odgovorno ravnanje in upoštevanje higienskih priporočil za preprečevanje okužb, saj lahko varne pogoje ustvarimo le skupaj.

Zjutraj, ko pripeljete otroka v vrtec, upoštevajte navodila trenutnega hišnega reda, ki smo jih pripravili ob upoštevanju Higienskih priporočil za otroke vrtca (NIJZ). Pošiljamo vam jih kot prilogo  tega obvestila, izobešena bodo tudi na vhodnih vratih vrtca CSGM. V igralnici bo vašega otroka sprejela ene od vzgojiteljic iz skupine. Ob prihodu si bo ob pomoči vzgojiteljice umil roke z vodo in milom. 

Jutranjega in popoldanskega združevanja v tem obdobju ne bo, otroka oddate v njegovo matično igralnico, tja tudi pridete po njega.

Prihod in odhod otroka v vrtec naj bo časovno usklajen z vzgojiteljico v oddelku, saj bo njen delovni čas vezan na vašo potrebo po bivanju otroka v vrtcu – uro prihoda in odhoda, ku ste ju ob prijavi navedli. Zato vas prosimo, da vsako morebitno spremembo prihoda oz. odhoda otroka sporočate pisno in sproti.

Naj vas samo še spomnimo, da prvi dan ob prihodu otroka v vrtec prinesete s seboj podpisano IZJAVO, da vaš otrok v zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z okuženim in tudi ni kazal znakov okužbe – tudi če ste jo predhodno že poslali v mailu. Datirana naj bo na prvi dan prihoda otroka v vrtec. Če izjave ne morete natisniti, jo boste dobili zjutraj pri vzgojiteljici.

Če imate še kakršna koli vprašanja, se preko elektronske pošte ali telefona obrnite name.

Prijazen pozdrav in na svidenje.

 

Vodstvo OE OŠ in vrtec CSGM

Maribor, 4.1.2021